4 Kasım 2011 Cuma

Bayram baklavası ve iyi bayramlar


Hazır yufkadan baklava yaptım bayram için.Tarife geçmeden önce herkesin bayramını kutluyorum.İşte tarifimiz...



Malzemeler:
Bir paket baklava yufkası(800 gr.)(Benim aldığım yufka dikdörtgen şeklinde kesilmiş parçalardan oluşuyordu,bazı paketler bütün yufkalardan oluşuyor)
100 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
400 gr ceviz içi

Şerbet için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Yapılışı:
Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılarak benmari usulü eritilir.
Ceviz iri olacak şekilde robottan geçirilir.
3 tane yufka üst üste konur ve en üstteki yufkaya yağ sürülür.
Üzerine ceviz serpilir.Oklavaya sarılarak büzüştürülür.
Diğer yufkalara da aynı işlem yapılarak tepsiye yerleştirilir.
Tüm yufkalar bittikten sonra ruloların üstüne de yağ sürülür.
İstediğiniz büyüklükte dilimlenir.
200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra soğutulur.

Şerbeti için su ve şeker kaynatılır.İndirmeye yakın limon konur ve şerbet ılımaya bırakılır.
Şerbet ılıdıktan sonra baklavamızın üzerine dökülür.

Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler...